0032 491 08 84 48 info@arbol.be

Boomkapitaal

Inventarisatie

Boombeleid

Proactief boombeheer

Boomkapitaal

Hoewel bomen beeldbepalende groenelementen zijn in de stad, krijgen ze meestal slechts een lage prioriteit bij ruimtelijke projecten. Zo kan het gebeuren dat een grote stads- en parkboom pas wordt opgemerkt nadat hij is verdwenen. Dat zo’n boom bovendien enkel al omwille van zijn leeftijd waardevol was, wordt daarna snel duidelijk gemaakt door het jonge, kleine boompje dat hem moet vervangen… Bomen hebben lagetermijndenken nodig!

Bomenplan

In een bomenplan kan men bakens uitzetten voor een duurzaam boombeheer. Zo’n plan waakt over het bestaande boomkapitaal en maakt het boombeleid en -beheer op budgettair en op andere vlakken proactief, zeer concreet én transparant. Uiteraard moet u eerst weten waar uw boomkapitaal zich bevindt. De weg naar een bomenplan start dan ook bij een goede inventarisatie.

Betaalbare inventarisatie

Als Europees gecertificeerd boomverzorgersbedrijf combineren wij onze uitgebrei­­de expertise in boominventarisarie en -beheer met de vereiste GPS-metingen, en dat voor een vaste prijs of een prijs per boom. Zo heeft u onmiddellijk zicht op de uiteindelijke kostprijs en vermijdt u bovendien uitgaven voor studiebureaus of landmeters.
Uiterst accurate gegevens
Wij maken gebruik van de Trimble Geo 7X, het meest geavanceerde, handgedragen toestel voor mobiele GPS-mapping, die een ongeëvenaarde precisie bereikt (tot 10 cm), ook onder boomkruinen en tussen hoge gebouwen. Met dat toestel kunnen wij op efficiënte wijze een groot aantal parameters registreren in het veld. Die informatie kan daarna op makkelijke wijze in uw bestaande kantoortoepassingen verwerkt en intern beheerd worden.

Snelle dienstverlening

Wij bespreken vooraf uw noden en prioriteiten en bepalen samen de strategische en budgettaire langetermijnplanning. Eerst ontwikkelen we een digitaal opnameformulier op uw maat met daarin alle parameters die u over de bomen en hun omgeving wenst te registreren (boomsoort, -hoogte en -omtrek en x-y-coördinaten, maar ook gegevens over de onderhoudstoestand, de omgevingsrisico’s, eventuele beschadigingen of aantastingen, … ). Door keuzevelden en -lijsten vooraf in te stellen, wordt de opnametijd per boom op het terrein sterk beperkt.
Intern beheersbaar
Na afronding van de inventarisatie krijgt u de verzamelde data (GPS-locatie, boombeheergegevens, eventueel beeldmateriaal) in het formaat dat u wenst, bijvoorbeeld SHP (GIS), XLS (Excel) en KML (Google Earth). U kan de gegevens direct inlezen in het GIS-systeem en vlot bewerken en beheren in de gebruikelijke kantoorsoftware.
Direct bruikbaar
De beschikbare informatie kan onmiddellijk door diverse diensten gebruikt worden: bij het opstellen van lastenboeken voor boombeheerswerken, voor de opmaak van een kapvergunning, bij het ontwerp van een BEA bij private bouwwerkzaamheden, bij het maken van afspraken bij wegeniswerken of het uitvoeren van controles achteraf, voor de ontwerpplanning bij de aanleg van sites, … Tal van mogelijkheden om uw boomkapitaal te beschermen!

Ondersteuning na dienstverlening

Hoewel op zich al bruikbaar, groeit uit de inventaris uiteraard best een beheerplan. Dat vormt in de praktijk een onmisbaar handvest voor elke grotere bomenbezitter. Om de inventaris optimaal te laten renderen kunnen wij u adviseren bij het ontwikkelen van een visie en het uitwerken van een beheerplan en aansluitend werkplan. Zo bent u klaar voor een proactief en transparant beheer van de belangrijkste groenelementen in de hedendaagse stad.

Trimble Geo 7X – Voordelen

Snel en eenvoudig ontwerp op maat van de gewenste digitale formulieren voor de verzameling van de veldgegevens;
Connectie met de beschikbare sattelieten van àlle constellaties (GPS, GLONASS, Galileo, Beidou en QZSS);
Uiterst accurate locatiebepalingen, zowel in open veld als onder boomkruinen en tussen hoge gebouwen, dankzij sattellietschaduwreductie (Floodlight Technology);
Mogelijkheid om metingen van op afstand te doen dankzij de ingebouwde laser (Flightwave Technology).

Meer weten ? Vul dan onderstaand antwoordformulier in !

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht

contacteer ons voor meer info

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht

Arbol bomenservice bvba
Walrotstraat 26, 1860 Steenhuffel
0032 491 08 84 48